Грандиозно шоу пред хълма „Царевец“ събра хиляди зрители (снимки и видео)

По случай националния празник 22 септември – Ден на независимостта, българи и чужденци се стекоха от всички краища на страната за да залеят в реки от хора старопрестолния град. Да уважи Старата столица беше дошла Г-жа Цецка Цачева, Предстедател на българския парламент. Кметът на Велико Търново, Г-н Даниел Панов, също поздрави съгражданите си и гостите за празника. Представителна рота от Националния военен университет „Васил Левски“ показа уменията на великотърновскте възпитаници в служба на родината. На място да отразяват честването бяха също всички национални телевизии.

Велико Търново заяви твърдо амбицията си да бъде Европейска столица на културата през 2019г. с кръшното хоро, което се изви през целия град и беше изиграно от хиляди домакини и гости на града.

През деня всички музеи във Велико Търново работеха със свободен вход за всички граждани, а Общината беше организирала множество активности, като например „Ден на мобилността“ с осигурени напълно безплатно велосипеди и ролери за всички желаещи да опитат приятното усещане на алтернативните способи за придвижване. Инструктори обучаваха мераклиите да се отдадат на велосипедна езда или ролерите за пръв път, а не малко хора си припомниха незабравимото динамично равновесие на две гуми.

Организираните и наличните атракции, игри, изложби, експозиции и др. бяха толкова много и изпълваха целия град, че да се види всичко беше невъзможно.

Във Велико Търново тази вечер се състоя и дългоочакваната, една от най-рядко случващите се, пълна програма на звуковото и светлинно шоу „Звук и светлина“. Зрелището завърши със страхотна заря, която взриви от аплодисменти многолюдната публика, събрана на новоремонтирания площад пред заветния хълм „Царевец“.

Видеео – тук.

Нашите любителски снимки:

Коментари

Няма добавени коментари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *